AcasăGeneralIpoteză. Avionul Malaysian Airlines, doborât de un dezertor ucrainean

Ipoteză. Avionul Malaysian Airlines, doborât de un dezertor ucrainean

“Serviciile speciale americane nu au putut stabili identitatea sau naționalitatea celui care a lansat racheta spre avionul Boeing 777. Surse oficiale nu exclud posibilitatea ca SA-11, denumirea occidentală a rachetelor Buk, să fi fost pusă în mișcare de un dezertor din armata ucraineană, care știa să folosească sisteme asemănătoare”, scrie Los Angeles Times.

 

“Această ipoteză despre un eventual dezertor ar putea explica de ce s-a spus că au văzut soldați în uniforme militare ucrainene care deserveau un sistem de rachetă în estul Ucrainei. Dar este la fel de probabil ca racheta să fi fost lansată de cineva din armata ucraineană”, a comentat această informație jurnalistul american Robert Parry, unul dintre fondatorii site-ului consortiumnews.com, care se ocupă de investigații jurnalistice independente.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Parry a anunțat, citând surse anonime, că spionajul american dispune de fotografii ale bateriei ucrainene care a lansat, după toate probabilitățile, racheta, dovada fiind însemnele de pe uniformele militarilor.

 

 

 

Ultimele Articole