x


  • EUR
    4.8321
    USD
    4.1089
string(16) "instant-articles"

IPOTEZA care prinde contur: cu avionul de la București la Brașov, cu doar 50 de euro

Premierul Ludovic Orban a dat soluția pentru românii exasperați de aglomerația de pe Valea Prahovei.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 18.11.2019, 8:16

În lipsa unei autostrăzi pe Valea Prahovei, soluţia premierului Orban pentru românii exasperaţi de trenurile aglomerate sau de cozile de pe DN1 este călătoria cu avionul. În ipoteza în care aeroportul din Ghimbav va fi terminat şi vor fi introduse curse pe o distanţă aşa scurtă, o călătorie Bucureşti – Braşov cu avionul va costa cel puţin 50 de euro.

 

Deşi Braşovul este la o distanţă mai mică de 200 de kilometri faţă de Bucureşti, călătoria din Capitală către acest oraş din Ardeal este un adevărat calvar, mai ales în weekend. Astfel, pe varianta rutieră durează chiar cinci ore, din cauza aglomeraţiei din zone precum Centura Ploieşti, Comarnic şi Buşteni.  Deşi durata călătoriei poate fi de 2,5 ore cu trenul, nici acesta nu este o alternativă tocmai plăcută, având în vedere aglomeraţia rezultată după introducerea gratuităţii pentru studenţi. În contextul unei vizite la Braşov, oraş din care spune că provine, premierul României a prezentat o altă variantă: cea cu avionul.

 

“Sunt convins că vom ajunge de la Bucureşti la Braşov mult mai repede cu avionul pe aeroportul realizat de Consiliul Judeţean, decât pe tronsonul de autostradă. Dar, ne propunem ca obiectiv să realizăm şi acest tronson de autostradă. Evident, nu putem să o facem într-o guvernare de tranziţie, care are o durată de maximum un an de zile şi acest obiectiv nu poate fi asumat decât pentru un mandat de patru ani”, a spus premierul Ludovic Orban.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET