x


  • EUR
    4.8377
    USD
    4.2935
string(16) "instant-articles"

Ipoteză ȘOC: Declarațiile apocaliptice privind schimbările climatice sunt FALSE!

Revista franceză Le Point publică o amplă analiză a militantului ecologist american Michael Shellenberger, care susține că multe din declarațiile alarmiste făcute la nivel mondial privind schimbările climatice sunt eronate din punct de vedere științific și contraproductive din punct de vedere politic.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.12.2019, 13:33

Shellenberger, care se prezintă drept un ”ecologist pragmatic” și care publică frecvent în Forbes, New York Times și Washington Post , se referă mai întâi la avertismentele lansate în spațiul public de mai mulți militanți ecologiști de renume, printre care și Greta Thunberg, care, în ultima sa carte, scrie că ”Până în anul 2030 se va declanșa o reacție în lanț ireversibilă, care va duce la sfârșitul civilizației așa cum o cunoaștem azi”.

 

Sunt citate și avertismentele altor militanți cunoscuți, cu afirmații precum ”Vor muri miliarde de oameni”, ”Viața pe Terra este pe cale de dispariție” ”Incendiile din Australia vor duce la dispariția ursulețului Koala ca specie”, dar și afirmații ale unor oameni de știință care spun că populația Terrei va fi înjumătățită ca urmare a efectelor încălzirii globale, inclusiv a urcării nivelului mărilor și oceanelor.

 

”Astfel de declarații au repercursiuni directe în viața reală. De exemplu, din cercetările unui grup de psihologi britanici publicate în septembrie a.c., rezultă că mai ales copiii suferă din ce în ce mai mult de anxietate, ca urmare a expunerii excesive la astfel de discursuri. Se produc și manifestări violente, cum a fost cazul unui militant ecologist care îndemna la nesupunere civică și care a fost bătut de călători în metrou la Londra sau se transmit mesaje cu implicații imprevizibile, așa cum a fost cel al unui alt militant ecologist, care compara încălzirea globală cu… Holocaustul evreilor”, avertizează Shellenberger în analiza din Le Point.