AcasăActualitateIpoteză șocantă în cazul femeii moarte de pe Lacul Morii. Ana ar...

Ipoteză șocantă în cazul femeii moarte de pe Lacul Morii. Ana ar fi fost sfâșiată de câini antrenați să ucidă

Apoi noi ipoteze în cazul Anei Oros, femeia care a fost ucisă de câini, în zona Lacul Morii din Capitală. Se vorbește despre posibilitatea ca femeia să fi fost atacată de câini de luptă, antrenați să omoare.

Totuși, Poliția Română susține că nu știe de niciun caz de lupte de câini în zona Bucureștiului. Dar, acest lucru nu este de mirare având în vedere că Asociația Chinologică din România avea înregistrați în 2018 doar 107 câini de luptă și de atac pe tot teritoriul României.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Română au deschis un dosar penal în cazul morții femeii mușcate de câini la Lacul Morii.

Faptele cunoscute până în acest moment indică faptul că Ana Oros a fost atacată sâmbătă dimineață de o haită de 7-8 câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Situația a fost semnalată de un cetățean a văzut de la distanță cum femeia era atacată de câini. El a sunat la 112, însă echipajul medical ajuns la fața locului nu a putut decât să constate decesul.

„O haită de câini maidanezi nu face asta”

Totuși, până la finalul necropsiei, cele care vor stabili exact cauza morții, ipotezele legate de circumstanțe acestui deces vor continua să apară.

Marius Chirca este președintele unui ONG, Kola Koriola, care se ocupă cu salvarea și îngrijirea animalelor fără adapost. El susține într-o declarație acordată Digi24.ro că este foarte probabil să avem de-a face cu câini antrenați să lupte și, de asemenea, că este aproape imposibil ca femeia să fi fost omorâtă de câini maidanezi.

„O haită de câini maidanezi nu face asta. Un maidanez mușcă și fuge. Maidanezul nu stă lângă tine la pământ și te manâncă. Știu cum atacă un câine antrenat și pot să fac diferența față de atacul unui câine maidanez. Pentru că și eu am fost mușcat”, ne-a declarat Chirca. Acesta a mărturisit pentru Digi24.ro că a asistat în urmă cu mai mulți ani la lupte ilegale de câini.

“Aveam 20 de ani. (Luptele de câini – nr.) se întâmplau lângă Ciuperca – 1 mai, erau niște standuri en-gros ale unor arabi. Cu interlopi din București, nume sonore. Participam pentru a salva animalele, trebuia s-o fac pe muțește, ca să nu suport repercursiunile. Luam câinii, îi duceam la un cabinet veterinar pe Baba Novac, există și azi acel cabinet. Îi reparam, ce mai puteam repara și încercam prin intermediul prietenilor să le găsesc adopție. Da, am văzut. Știu cum atacă un câine antrenat și pot să fac diferența față de atacul unui câine maidanez”, a spus Marius Chirca.

Ce s-a găsit la locul crimei

Președintele de ONG și-a trimis colaboratorii de la Kola Kariola la locul crimei și a remarcat mai multe indicii care-l fac să presupună că nu e vorba de câini maidanezi.

„Există o distanță mare de la locul în care biata femeie a fost găsită moartă și până la pista de alergare. Terenul este accidentat, plin de gunoaie. Și eu alerg și vă pot spune că orice sportiv care practică alergarea nu ar alerga pe acolo. Se presupune faptul că ar fi fost târâtă de câini.

Este imposibil ca o haită de câini să târască un corp uman pe o distanță atât de mare. Mă gândesc și încerc să găsesc explicații la ce s-a întâmplat. Fie s-a întâmplat cu totul altceva și câinii au hăituit deja un cadavru, dar aici trebuie să așteptăm rezultatele necropsiei. Să vedem dacă mușcăturile câinilor i-au provocat decesul. Eu cred că e puțin probabil. Fata a mai fost atacată în aceeași locație. Este ceva ciudat”.

Ipoteza ca în zonă să există câini antrenați să lupte a fost ridicată și de un locuitor din zonă. Vlad Oancea scrie pe pagina sa de facebook că locuiește foarte aproape de zona în care a fost consemnată sâmbătă crima.

„A murit sfâșiată de câinii de luptă ai mizeriilor de oameni care îi lasă liberi. Care oameni? Ăia de au casele fix lângă locul cu pricina. În ultimii cinci ani am mers destul de des pe acolo. Și ziua și noaptea. N-am dat de nicio haită de câini maidanezi. Poate am avut noroc”, scrie Vlad Oancea.

Nu avem înregistrate astfel de situații între lupte de câini

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a declarat că dîn București există cazuri de lupte ilegale de câini investigate de polițiști.

„Am verificat si la nivelul Capitalei nu avem înregistrate astfel de situații între lupte de câini. Ce informații au fost primite, au fost verificate și nu au dus către ideea că ar fi organizate astfel de lupte. Sunt organizate permanent activități de verificare a câinilor agresivi. Dacă atunci, în urma verificărilor, aceștia prezintă urme, leziuni să ne ducă către ideea că acestea sunt produse în urma unor lupte de câini, atunci ne putem sesiza din oficiu, dar până acum nu a fost cazul”, a declarat Bogdan Ghebaur, comisar de poliție, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.