AcasăPoliticÎPS Teodosie, primarul PNL al Constanței Vergil Chițac și fostul primar PSD...

ÎPS Teodosie, primarul PNL al Constanței Vergil Chițac și fostul primar PSD Decebal Făgădău, cu mâinile împreunate la sfințirea unei biserici

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, primarul PNL al Constanței Vergil Chițac și fostul primar PSD Decebal Făgădău, au participat, duminică dimineață la sfințirea unei biserici cunoscute din municipiul Constanța.

Cei doi au fost invitați de preotul paroh al lăcașului de cult pentru că în timpul mandatelor acestora administrația locală a alocat bani pentru reabilitarea bisericii, a confirmat fostul primar Decebal Făgădău. Biserica a primit bani și pe vremea fostului primar Radu Mazăre, dar acesta se află în închisoare, unde execută o pedeapsă de 9 ani în dosarul Retrocedărilor și una de 5 ani în speța Polaris.

Într-una dintre imagini, Făgădău și Chițac, adversari politici în alegerile din 2016 și 2020, apar cu mâinile împreunate alături de Teodosie și preotul paroh a cărui mână le separă pe cele ale edililor. T

eodosie este controversat din cauza mai multor derapaje în spațiul public, cele mai cunoscute fiind organizarea unui al ”doilea Paște” în timpul pandemiei COVID-19, după ridicarea restricțiilor, și declarațiilor de admirație la adresa lui Vladimir Putin, după invazia din Ucraina, pe motiv că e ctitor de biserici.

Decebal Făgădău (PSD) a pierdut alegerile în 2020, într-o competiție intensă cu Vergil Chițac (PNL) și Stelian Ion (USR), după 20 de ani de administrație social-democrată la Constanța.

Vergil Chițac a avut o confruntare abruptă cu ÎPS Teodosie după ce primarul i-a cerut, în urma unei decizii judecătorești definitive, să demoleze construcția unei biserici ridicate pe un trotuar din Constanța, fără avizele necesare.

Evenimentul la care Chițac și Făgădău s-au întâlnit a avut loc cu ocazia resfințirii Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din zona centrală a Constanței. Lăcașul de cult e monument istoric de categoria A, ridicat începând cu 1905.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.