Isărescu, afaceri record cu vinul lui de Drăgășani

Afaceri record cu vin

Afacerea cu vin a lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a crescut anul trecut și a depășit pragul de șase milioane de lei. Firma familiei Isărescu e tot pe profit, însă în scădere față de 2022, scrie Economica.

Afacerile Măr SRL, firma deținută de familia lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a încheiat 2023 cu afaceri de 6,2 milioane de lei, cu 4,5% mai mult față de 2022, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor.

Profitul a fost de 1,13 milioane de lei, în scădere cu 16,5% față de cel raportat în 2022. La fel ca și anul precedent, firma a avut același număr mediu de salariați: 20. Datoriile au ajuns la cel mai mare nivel de până acum: 5,59 milioane de lei.

Mugur Isărescu deține 54,01% din Măr SRL, restul asociaților fiind deținute de soția acestuia, Elena. Ea deține 25,39% și copii lor, Costin și Lăcrămioara, fiecare cu 10,3% din firmă, potrivit Termene.ro.

Vinurile Casa Isărescu produse la podgoria din Drăgășani sunt comercializate și în lanțurile marilor retaileri precum Annabella, Kaufland, Mega Image, Metro, Profi și Selgros. Crama produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah.

Isărescu a atras în 2012 fonduri europene pentru transformarea unei clădiri existente în pensiune. Valoarea întregului proiect a fost de peste 330.000 de euro, iar firma a solicitat finanțare de aproape 200.000 de euro.

WorldItineraries, site specializat în prezentarea destinaţiilor turistice de lux, a publicat în 2017 un articol în care elogia Casa Isărescu, spaţiul de cazare aflat pe proprietatea viticolă a guvernatorului Băncii Naţionale a României, despre care spunea că domină un peisaj bucolic din vârful unui deal, cu vedere la lac şi munte. Din descriere nu lipseau nici pisica şi câinele proprietăţii, Jolie şi Hunter. Materialul era însoţit de fotografii în care apărea Mugur Isărescu în ţinută lejeră, în pantaloni scurţi şi cu tricou inscripţionat „David Bowie/Live in Japan”, sau în ţinută office, alături de fiul său, Costin.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed