AcasăGeneralIsărescu: Nu spunem că nu vor mai creşte preţurile. Spunem că indicele...

Isărescu: Nu spunem că nu vor mai creşte preţurile. Spunem că indicele merge în jos

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat că nu poate spune că nu vor mai creşte preţurile, ci că aceşte creşteri vor fi mai mici decât cele de anul trecut.

Mugur Isărescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă este posibil ca din cauza secetei, în trimestrele III şi IV, inflaţia să fie mai mare decât cea prognozată.

“Aici trebuie să vorbiţi mai mult cu Guvernul şi să întrebaţi Ministerul Agriculturii. Eu călătoresc într o anumită parte a ţării unde este secetă, dar nu atât de dramatică ca în estul ţării, estul şi sudul ţării. Deci, uitându-mă la recolta de grâu şi la ce se preconizează la floarea soarelui şi la porumb, cred că lucrurile pot să fie ţinute sub control. Politicile guvernamentale pentru acest lucru pot să fie diverse. Nu pot să mă aventurez eu să le spun, nu le-am discutat cu domnul premier sau cu ministrul Agriculturii, aşa că nu mă aventurez, dar am privire în continuare pozitivă, deci lucrurile pot să fie ţinute sub control şi inflaţia să meargă în jos, inclusiv pentru faptul că anul trecut a fost foarte mare”, a explicat guvernatorul BNR.

El a precizat că nu poate spune că nu vor mai creşte preţurile, ci că această creştere va fi mai mică decât cea de anul trecut.

“Nu spunem că nu vor mai creşte preţurile sau că o să scadă preţurile, asta e un indice. Noi spunem că indicele merge în jos, ceea ce înseamnă că aceste creşteri de preţuri de acum înainte vor fi mai mici decât cele de anul trecut. Nu venim cu o prognoză că cresc preţurile, indicele creşte, dar creşte cu mai puţin decât în anul precedent sau în lunile din anul ăsta faţă de lunile din anul precedent”, a afirmat Mugur Isărescu.

Ultimele Articole