AcasăEconomieIsraelul va cumpăra patru tancuri de realimentare KC-46A de la Boeing, de...

Israelul va cumpăra patru tancuri de realimentare KC-46A de la Boeing, de 927 milioane dolari, pentru forţele sale aeriene

Tancurile de alimentare ar înlocui avioanele Boeing 707 vechi de zeci de ani, reutilizate, pe care Israelul le foloseşte în prezent pentru realimentarea în aer, şi ar putea ajuta să semnaleze seriozitatea avertismentului privind un posibil atac împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului.

Mulţumind Pentagonului pentru ceea ce el a descris drept aprobarea rapidă a achiziţiei de avioane KC-46A, ministrul israelian al Apărării Benny Gantz a spus că tancurile ”vor permite IDF (Forţele de Apărare Israelului) să facă faţă provocărilor de securitate din apropiere şi de mai departe”.

În 2020, Departamentul de Stat al SUA a aprobat o potenţială vânzare către Israel a până la opt dintre tancurile de alimentare Boeing şi echipamentele aferente, pentru un cost total estimat la 2,4 miliarde de dolari.

Israelul a cerut accelerarea programului de livrare, dacă este posibil.

Israelul a salutat retragerea fostului preşedinte al SUA Donald Trump dintr-un acord nuclear iranian din 2015, pe care l-a considerat insuficient pentru a-i refuza inamicului său Iranul mijloacele de a produce o bombe atomice.

În timp ce actuala administraţie americană şi alte puteri mondiale încearcă să reînnoiască acordul, Israelul a semnalat că ar putea recurge în cele din urmă la acţiuni preventive.

Unii experţi independenţi consideră însă că siturile nucleare ale Iranului sunt prea îndepărtate, dispersate şi apărate pentru ca Israelul să poată produce daune de durată.

Iranul neagă că ar dori să dezvolte arme nucleare.

Israel Air Force (IAF) descrie tancurile sale Boeing 707 ca fiind vechi de peste 45 de ani, cu piese de schimb limitate.

KC-46A va putea transporta cu aproximativ 30% mai mult combustibil, consumând în acelaşi timp cu 30% mai puţin, a scris publicaţia IAF într-un articol din martie 2021.

”Acest lucru (ne va) permite să ne îmbunătăţim în mod semnificativ raza de zbor. De asemenea, această aeronavă poate alimenta alte aeronave în timp ce este alimentată simultan cu un alt KC-46, o capacitate pe care (avionul de realimentare Boeing 707) nu o are. Acest lucru teoretic îi extinde raza de acţiune la infinit”, a spus un maior al IAF.

 

Ultimele Articole