x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(16) "instant-articles"

Italia a intrat OFICIAL în recesiune. Ce înseamnă asta pentru Zona Euro

Italia a intrat în recesiune. Economia Italiei a scăzut în ultimele trei luni ale lui 2018, ceea ce ar putea avea efecte și asupra creșterii zonei euro, anunță The Guardian.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.01.2019, 16:42

Italia, a treia economie din spațiul euro, a scăzut cu 0,2% în ultimul trimestru al anului trecut, după ce în al treilea trimestru PIB-ul avusese o scădere de 0,1%. Două trimestre consecutive de scădere economică înseamnă că Italia a intrat în recesiune tehnică.

 

Economia italiană a fost afectată de lipsa de încredere a investitorilor și de scăderea activității de afaceri, ca urmare a politicilor noului guvern populist care a avut numeroase contre cu Comisia European, pe tema planurilor sale bugetare.

 

Recesiunea Italiei a tras în jos și zona euro, care a crescut doar cu 0,2% în ultimul trimestru al lui 2018, la fel ca în al treilea trimestru.

 

Eurostat anunță că Zona Euro a avut o creștere economică totală de 1,8% în 2018, o cifră mai mică decât cea din 2017, de 2,3%.

 

Creșterea economică a zonei euro a fost încetinită și de performanțele sub așteptări ale Germaniei, cea mai mare economie a Europei, care a avut o scădere neașteptată în al treilea trimestru, cauzată de schimbările privind standardele de emisie de dioxid de carbon, care au afectat vânzările de autoturisme.

 

sursa: digi24.ro