Italia se luptă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani şi declară stare de urgenţă în 5 regiuni nordice

Emilia-Romagna, Friuli-Veneţia Giulia, Lombardia, Piemont şi Veneto vor primi 36,5 milioane de euro sub formă de fonduri de urgenţă pentru a combate deficitul de apă.

Seceta ameninţă peste 30% din producţia agricolă a Italiei, potrivit sindicatului agricol Coldiretti. Mai multe municipalităţi au anunţat deja că vor raţionaliza apa pentru a lupta împotriva secetei.

Vremea neobişnuit de caldă şi precipitaţiile scăzute din timpul iernii şi primăverii au agravat deficitul de apă în nordul Italiei.

”Starea de urgenţă are ca scop gestionarea situaţiei actuale cu mijloace şi puteri extraordinare”, a precizat Guvernul italian. De asemenea, Guvernul ar putea lua măsuri suplimentare dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte.

Fluviul Pad este cel mai lung fluviu din Italia, care curge de la vest la est pe o distanţă mai lungă de 650 km. Fermierii din Câmpia Padului spun că apa de mare sărată se infiltrează acum în râu, distrugând recoltele.

În weekend, cel puţin şapte persoane au murit după ce au fost prinse de o avalanşă declanşată de prăbuşirea gheţarului Marmolada din nordul Alpilor italieni. Premierul Mario Draghi a declarat că incidentul a fost ”fără îndoială” legat de încălzirea globală.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed