x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Japonia își trimite angajații în concediu forțat. “Nu prea ştiu cu ce să-mi umplu timpul!”

Japonia, țara unde se moare de la prea multă muncă, sărbătorște intrarea într-o nouă eră imperială. Cu toate acestea, concediul de 10 zile acordat cu acest prilej tuturor angajaţilor îi nemulţumeşte pe majoritatea japonezilor, care nu știu cum să-și umple timpul, arată un sondaj al publicației Asahi.

Author: Cristina Popovici | Sursa: stirileprotv.ro | Publicat: 07.04.2019, 14:15

Tradiţionala “săptămână de aur” a fost prelungită, iar vacanţa va dura anul acesta din 27 aprilie până în 6 mai, inclusiv. Sondajul arată că numai 35% din japonezi sunt satisfăcuţi de această măsură, în timp ce 45% se declară nemulţumiţi, scrie Agerpres.

 

AFP citează declaraţia unui angajat în domeniul financiar, la Tokyo: “Recunosc că, având 10 zile de vacanţă dintr-o dată, nu prea ştiu cu ce să-mi umplu timpul. Aş putea călători, dar va fi plin şi scump peste tot. Probabil că până la urmă o să rămân la părinţi”.

 

Părerea sa este şi a celor mai mulţi japonezi, care nu sunt obişnuiţi cu concediile lungi. Conform datelor Ministerului Muncii, anul trecut angajaţii şi-au luat în medie doar nouă zile libere din cele 18 la care ar avea dreptul în medie.

 

Mai multe, pe stirileprotv.ro.