AcasăMoney&PeopleJeff Bezos a trecut pe locul III în topul celor mai bogați...

Jeff Bezos a trecut pe locul III în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. SURPRIZĂ, cine i-a luat locul!

Jeff Bezos a trecut pe locul III în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. Un indian i-a luat locul!

Este vorba de Gautam Adani, magnatul cu afaceri în energie și transport, cu o avere estimată la 150 miliarde de dolari, care s-a strecurat în top 3 cei mai bogați oameni ai momentului din întreaga lume. Totuși averea indianului este cu mult sub cea a lui Elon Musk (conform Bloomberg, agoniseala  fonatorului PayPal, SpaceX ori Tesla este de 260 miliarde de dolari). Pe locul trei se află francezul Bernard Arnault (președintele conglomeratului LVMH, ce deține Louis Vuitton, Christian Dior ori Moet& Chandon), cu o avere de circa 194 miliarde de dolari.

Jeff Bezos a trecut pe locul III în topul celor mai bogați oameni de pe planetă

Anul trecut, Gautam Adani avea o avere de circa 92,2 miliarde, fiind ultimul din top 10 cei mai bogați oameni de pe planetă. Grupul său se ocupă de o polivalență de afaceri, de la transporturi (acționar majoritar al Aeroportului Intrnațional din Mumbai), energie, extracșția de cărbune. Acțiunile Adani Group au crescut și cu 1.000% în ultimii ani.

Bezos, care a fost și cel mai bogat om din lume înainte de divorț, are în prezent o avere de circa 145 de miliarde de dolari. În top 10 cei mai bogați oameni de pe planetă se mai găsesc: Bill Gates (132,2 miliarde de dolari), Larry Page (121 miliarde de dolari), Sergey Brin (116,5 miliarde de dolari), Warren Buffett ( 114 miliarde de dolari, Larry Ellison (112,1 miliarde de dolari) ori Steve Ballmer (97,4 miliarde de dolari). Mark Zuckerberg nu mai este în top 10.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.