AcasăEconomieJerome Powell: Rezerva Federală a Statelor Unite este hotărâtă să reducă inflaţia

Jerome Powell: Rezerva Federală a Statelor Unite este hotărâtă să reducă inflaţia

”La Fed, înţelegem greutăţile pe care le provoacă inflaţia ridicată. Ne angajăm ferm să reducem inflaţia şi ne acţionăm rapid pentru a face acest lucru”, a spus şeful Fed în declaraţii pentru Comitetul bancar al Senatului.

”Avem atât instrumentele de care avem nevoie, cât şi hotărârea necesară pentru a restabili stabilitatea preţurilor în numele familiilor şi întreprinderilor americane.”

Pe lângă exprimarea hotărârii privind inflaţia, Powell a spus că condiţiile economice sunt în general favorabile, cu o piaţă a forţei de muncă puternică şi o cerere constant ridicată.

Dar senatorul Elizabeth Warren, democrată din Massachusetts, l-a avertizat pe Powell că majorările continue ale dobânzilor ar putea ”împinge această economie în recesiune” fără a opri inflaţia.

Deşi Powell a spus că crede că economia este puternică acum, el a recunoscut că ar putea avea loc o recesiune.

”Este cu siguranţă o posibilitate. Nu este deloc rezultatul preconizat, dar este cu siguranţă o posibilitate şi, sincer, evenimentele din ultimele luni din întreaga lume au făcut mai dificil să realizăm ceea ce ne dorim, adică o inflaţie de 2% şi o piaţă a muncii puternică”, a spus el.

Powell a mai afirmat că ”obţinerea unei „aterizări soft”, în care politica se înăspreşte fără circumstanţe economice severe, cum ar fi o recesiune, va fi dificilă.

 

Ultimele Articole