Jihadul Islamic confirmă un armistițiu cu Israelul

Gruparea radicală Jihadul islamic palestinian a confirmat duminică încheierea unui armistiţiu cu Israelul cu medierea Egiptului, informează AFP.

„Cu puţin timp în urmă s-a găsit o formulă pentru anunţul egiptean privind un acord de încetare a focului, care se referă mai ales la angajamentul Egiptului de a lucra în favoarea eliberării a doi deţinuţi”, a precizat într-un comunicat Mohammed Al-Hindi, liderul aripii politice a mişcării.

Cei doi sunt Bassem Saadi şi Khaled Awawdeh, arestarea primului, lunea trecută, în Cisiordania fiind la originea actualei escaladări a violenţelor.

Mai devreme duminică surse de securitate egiptene citate de Reuters şi AFP au indicat că Israelul a acceptat un armistiţiu propus de Egipt în Fâşia Gaza, pe fondul noii escaladări armate cu gruparea Jihadul Islamic

De la începutul operaţiunii, vineri, Israelul a asigurat că vizează strict poziţii ale Jihadului Islamic, raportând eliminarea mai multor combatanţi ai acestei grupări. Jihadul islamic a replicat cu tiruri de rachete.

Începând de vineri, 43 de palestinieni au murit în raiduri israeliene, inclusiv 15 copii, conform celui mai recent comunicat al Ministerului sănătăţii din Gaza citat duminică de AFP. (Sursa: Agerpres)

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed