x


  • EUR
    4.8360
    USD
    4.2689
string(7) "gadgets"

Jocul vândut la un preț de apartament de lux în București

Majoritatea jocurilor video mari (AAA) te costă vreo 60 de euro, iar edițiile speciale și mai mult. Ei bine, o copie a unui joc Mario Bros. s-a dovedit a fi cel mai scump joc din istorie.

Author: Mihai Voican | Sursa: PLAYTECH | Publicat: 16.02.2019, 12:56

Jocurile video clasice încep să devină disponibile online și pe mini-consolele precum PlayStation Classic, însă copiile fizice ale jocurilor sunt foarte rare și se vând pe bani grei. Un joc Super Mario Bros. a fost vândut pentru 100.150 de dolari, iar experții spun că este cea mai mare sumă cheltuită pe un joc video.

 

De ce e așa de valoroasă acestă copie a jocului? Deoarece este unul dintre primele 17 jocuri NES ce au fost produse în America. Acestea au fost lansate în mai multe piețe precum New York, Los Angeles între 1985 și 1986 pe vremea când NES venea alături de Duck Hunt și Gyromite.

 

Datorită popularității, Super Mario Bros. a fost reeditat în 11 variații din 1985 până în 1994. Acestă copie a Super Mario Bros. este deținută de trei persoane: Jim Halperin, fondatorul și co-președintele firmei de licitații Heritage Auctions, de colecționarul Rich Lecce și de Zac Gieg, deținătorul unui magazin de jocuri video.

 

Articolul integral pe PLAYTECH