AcasăEconomieJP Morgan şi Credit Suisse, penalizate cu 417 milioane dolari în SUA...

JP Morgan şi Credit Suisse, penalizate cu 417 milioane dolari în SUA pentru înşelarea investitorilor

Banca americană JP Morgan va plăti o amendă de 296,9 milioane de dolari, în acordul cu Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), transmite Bloomberg.

 

JP Morgan a fost acuzată că a oferit informaţii nereale legate de rata de neperformană a creditelor imobiliare folosite ca garanţii pentru instrumentele financiare.

 

Pentru JP Morgan, penalizarea se adaugă unei liste lungi de costuri legate de neregulile constatate de autorităţile de reglementare pentru perioada bulei imobiliare care a precedat criza financiară declanşată în 2008.

 

De la jumătatea lui 2011, banca a mai fost dată în judecată de autorităţi de reglementare statale şi federale în legătură cu vânzarea de instrumente financiare garantate cu ipoteci către agenţiile imobiliare Fannie Mae şi Freddie Mac, precum şi pentru împrumuturi vândute de Bear Stearns investitorilor.

 

Chiar dacă au acceptat plata amenzilor, JPMorgan şi Credit Suisse nu au recunoscut în acordul cu SEC că au comis ilegalităţi.

 

Credit Suisse a acceptat plata a 120 de milioane de dolari.

 

În 2010, banca de investiţii Goldman Sachs a plătit o penalizare de 550 milioane de dolari aplicată de SEC, pentur că a înşelat investitorii la achiziţia unor instrumente financiare garantate prin ipoteci, în 2007.

Ultimele Articole