Judecătorul Ion-Tudoran, achiziții imobiliare nejustificate de peste 150.000 de euro

Unul la munte, la Sinaia, altul la mare, la Neptun-Olimp. Comparând diferențele între economiile declarate, banii câștigați de el și soție, dar și retragerile din conturi, reiese foarte clar faptul că judecătorul Ion-Tudoran a plătit casele de la munte și de la mare cu bani nedeclarați, nefiscalizați. Din bănci a retras suma de 16.500 de euro, dar a făcut plăți de peste 150.000 de euro. Așadar, de unde au provenit banii?

De la soacra pensionară în vârstă de 86 de ani pe numele căreia a înmatriculat Fordul Mustang decapotabil? Exclus! Bătrâna are o pensie de 900 lei și datorii la întreținere. Sau banii investiți de Tudoran cu atâta grabă în imobiliare în 2014-2015 au provenit de la vreun inculpat cu dare de mână dornic să scape, cu orice preț, de pedepsele Codului Penal? Nu se știe dacă Ion-Tudoran a găsit pe stradă vreun portofel, vreun portmoneu, vreun portvizit cu bani. Însă este cunoscut faptul că, la data de 1 august 2014, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a emis controversata încheiere 555/2014 din dosarul 14182/3/2014/a1 prin care i-a ridicat măsurile preventive lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța. Aflat în SUA la tratament pentru cancer, Nicușor Constantinescu tocmai fusese fotografiat pufâind trabuc pe terasele cafenelelor din New York. Iar DNA voia, firesc, emiterea unui mandat de arestare. Noroc de bunătatea și înțelegerea judecătorului Ion-Tudoran, care i-a anulat lui Nicușor măsurile preventive. Știe și avocatul Dancu. Și știe bine!

Neconcordanțe penale

În anul 2013, în iunie, Ion-Tudoran declara că are un depozit bancar de 20.000 de euro. În 2014, în declarația de avere depusă în iunie, Tudoran avea aceiași 20.000 de euro, plus 61.000 de lei. De la această bază pleacă toate calculele.

Articolul integral pe sfin.ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed