Județul condus în premieră de două femei

0
Județul condus în premieră de două femei

Rezultatele parțiale al Biroului Electoral Județean din Sibiu arată că PNL a obținut cele mai multe voturi pentru Consiliul Județean, respectiv 33,27% din voturi, în timp ce PSD a obținut 29,52% şi FDGR – 19,81%. Potrivit partidelor, distribuirea celor 33 de mandate de consilieri va fi următoarea: PNL – 13, PSD – 12, FDGR – 8.

 

Președinta filialei PNL Sibiu, Raluca Turcan, a anunțat alianța dintre PNL și FDGR pentru Consiliul Județean din Sibiu.

 

Împreună cu parteneri din FDGR am decis constituirea unei majorităţi în administraţia judeţului şi a municipiului Sibiu. Ca urmare, PNL va propune funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Sibiu în persoana Danielei Câmpean -care este prima femeie preşedinte din ţară – şi încă o funcţie de vicepreşedinte, urmând ca o funcţie de vicepreşedinte să revină FDGR”, a precizat, luni, Raluca Turcan.

 

Anul acesta, pe lângă votul într-un singur tur și președinții de Consilii Județene vor fi aleși indirect din rândul consilierilor județeni nu uninominal, direct ca la scrutinele anterioare.

 

Avocata Daniela Cîmpean, fostă consilieră județeană, îi urmează la conducerea CJ Sibiu, colegului ei de partid, Constantin Șovăială, care a condus interimar, relatează Agerpres. Daniela Cîmpean este cea care a început demersurile legale, în urma cărora a fost demis fostul președinte social-democrat, Ioan Cindrea.

 

„Electoratul sibian este un electorat de Dreapta. Și în cursul campaniei electorale am știut că suntem principala forță politică din județul Sibiu, era de așteptat acest rezultat, însă așteptam ca și votul sibienilor să ne confirme”, a spus Daniela Cîmpean.

 

Ea le-a promis sibienilor că vor avea parte de dezvoltare economică și că va susține proiectul privind construirea unui spital județean nou.

 

„O să le fac sibienilor fix ce le-am propus din programul nostru la Consiliul Județean Sibiu. O să fac un pas spre o administrație modernă, profesionistă, dinamică, mai aproape de cetățean. Toate proiectele sunt proiecte care să vizeze în primul rând dezvoltarea economică a județului Sibiu. Toate promisiunile pe care le-am asumat, ni le-am asumat și le vom duce la bun sfârșit. Este cunoscut proiectul nostru pentru un spital județean nou, îl susținem în continuare așa cum am declarat de la începutul campaniei, este un proiect prioritar pentru Consiliul Județean Sibiu”, a promis Daniela Cîmpean.

 

Ea va conduce CJ Sibiu, împreună cu vicepreședintele PNL, Marcel Luca și cel de la FDGR, Wiegand Fleischer, au anunțat luni seara, liderul județean al PNL Sibiu, Raluca Turcan, respectiv cel al FDGR, Martin Bottesch.

 

Dacă la CJ Sibiu, liberala Daniela Cîmpean preia conducerea pentru prima dată, în fruntea Primăriei Municipiului Sibiu rămâne economista Astrid Cora Fodor (FDGR), care, până la alegeri, a îndeplinit funcția de primar interimar.

 

Referitor la Daniela Cîmpean, Astrid Cora Fodor a spus că o cunoaște destul de puțin, dar că este convinsă că e „o persoană motivată, integră, care dorește ca lucrurile acolo să meargă bine”

 

„Eu nu văd niciun impediment în ceea ce privește colaborarea cu doamna Cîmpean. Eu nu sunt o adeptă acelei concepții feministe că femeia trebuie să fie peste tot și oriunde, dar dacă femeia este în stare și poate dovedi că poate să facă ceva, atunci să facă. Aceleași drepturi, dar și aceleași obligații. Și cetățenii pot să aibă aceleași pretenții de la noi, ca și de bărbații, în ceea ce privește realizările și capacitățile profesionale”, a precizat Astrid Cora Fodor pentru Agerpres.