Judeţul din România unde se vând miei de Paşte pe LISTE de aşteptare

Miei de Paşte vânduţi încă din februarie

 

Ionică Nechifor este unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de oi din judeţul Botoşani. Are sute de capete din rasa karakul şi le creşte din generaţie în generaţie. Totodată se ocupă şi de Staţiunea de cercetare a ovinelor şi caprinelor de la Popăuţi. Şi acolo există un efectiv de peste 400 de capete, care sunt vândute anual populaţiei în preajma sărbătorilor, scrie adevarul.ro. 

 

Nechifor spune că de ani buni oamenii ajung să facă coadă la cumpărat miei direct de la ciobani. „Este un obicei respectat mai ales de oamenii de la oraş. S-au întors către lumea tradiţională, către bucatele de altădată, proaspete, crescute natural. Aşa că sunt căutaţi miei direct de la cioban sau de la staţiunea de cercetare. Este bătaie mare pe mieii de la producător“, spune Ionică Nechifor. Numai la Staţiunea de cercetare de la Popăuţi a fost vândut tot efectivul de miei. Adică peste 300 de capete au fost achiziţionate în special de oamenii de la oraş. Ciobanii din judeţ, la fel, şi-au vândut toţi miei, încă de la începutul anului. „Încă din luna februarie oamenii vin şi întreabă de miei. Evident că nu-i sacrificăm atunci. La aceea dată abia fată oile. Dar îi rezervă. Să se asigure că în preajma paştelui are oi. Am vândut tot efectivul“, spune Ionică Nechifor

 

Liste de aşteptare

 

Clienţii vin fie la ciobani, fie la Staţiunea de cercetare Popăuţi, şi solicită un miel sau mai mulţi. Apoi se înscrie pe listele de aşteptare pentru a-şi rezerva mielul. „Cei dornici de un miel pentru Paşte se înscriu pe listele noastre pentru a-şi rezerva mielul. Eu le recomand totdeauna, dacă vor miel de la Staţiunea de cercetare Popăuţi, să se înscrie din timp fiindcă cererea este mare, mai ales pe piaţa arabă. Dar şi la ciobanii cererea este foarte mare“, spune Ionică Nechifor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed