x


  • EUR
    4.8701
    USD
    3.9758
string(6) "social"

JUMĂTATE din măștile de pe piață sunt neconforme și nu oferă protecție la virus

Jumătate din măștile care se găsesc pe piață sunt neconforme și nu oferă protecție la virus. Anunțul a fost dat de ministrul Economiei, în urma unui control efectuat de ANPC. Operatorii economici au luat amenzi de peste 18 milioane de lei. Cele neconforme sunt din import.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.11.2020, 15:55

„Sunt uimit și dezamăgit de calitatea produselor, a măștilor de protecție aflate pe piață în acest moment. Dacă v-aș spune că jumătate din măștile care se gasesc în comercializare în momentul de față nu ne protejează poate ziceti ca exagerez, dar asta este realitatea. Au fost oprite, s-au dat amenzi de 18 milioane de lei”, a declarat ministrul Economiei.

 

Ciolacu, care denunță pensiile speciale, a fost inițiator al acestor pensii pentru parlamentari în 2015

 

Virgil Popescu a făcut un apel ca românii să nu mai cumpere măști din material textil, deoarece acestea nu ne protejează de infecția cu SARS-COV-2.

 

CCR nu își asumă o decizie privind majorarea pensiilor și așteaptă rezultatul alegerilor

 

Ministrul a sfătuit oamenii să cumpere măşti româneşti.

„Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”, a completat Popescu.

El le-a cerut retailerilor şi reţelelor de farmacii să nu mai permită la comercializare produse neconforme.

„Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”, a adăugat reprezentantul Guvernului.