x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Juncker își dorește să înceteze problemele din România: Viorica, am încredere în tine că vei face ceea ce trebuie

Întrebat, în conferința comună cu premierul Viorica Dăncilă, cum comentează afirmațiile critice la adresa Guvernului român făcute nu demult pentru publicația germană Die Welt cum că „Guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să dețină Președinția asupra țărilor UE”, Jean Claude Juncker a afirmat că în urma discuției cu Dăncilă este liniștit că totul va decurge bine.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.01.2019, 14:36

„Țara este într-adevăr bine pregătită din punct de vedere tehnic” pentru președinția de șase luni”, spunea atunci președintele Comisiei Europene, înainte de a adăuga: „Dar cred că Guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să dețină președinția asupra țărilor UE. Pentru o acțiune prudentă e nevoie și de disponibilitatea de a-i asculta pe alții, ca și de o puternică voință de a subordona acestora, propriile preocupări. Aici am unele îndoieli”.

 

„Am discutat cu publicația germană deschis și v-ați răspuns singură la această întrebare, punând accentul pe eforturile necesare pentru a avea în această țară un consens național înaintea preluării Președinției. În urma discuției cu doamna premier sunt liniștit, de altfel ca și în urma discuției cu președintele Klaus Iohannis”, a răspuns Jean-Claude Juncker.

 

„Am încredere că problemele interne nu se vor reflecta la nivel european, pentru că acest lucru ar fi dăunător. Am încredere că acest mesaj a fost înțeles”, a avertizat el.

 

Juncker a mai spus că își dorește „să înceteze problemele și litigiile din România” deoarece „în momentul în care prezidezi Uniunea Europeană trebuie să uiți, spui în paranteză problemele de politică internă”.

 

Oficialul european a adăugat că are deplină încredere în capacitatea Vioricăi Dăncilă de a dirija bine lucrările Consiliului.

 

„Viorica, am încredere în tine că vei face ceea ce trebuie pentru ca Europa să poată progresa”, a afirmat Jean Claude Juncker.