x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Juncker, mesaj presărat cu avertismente subtile la adresa liderilor de la București

România preia şefia rotativă a Consiliului Uniunii Europene într-unul dintre cele mai delicate momente de la aderarea noilor state membre, a afirmat Jean Claude Juncker, preşedintele Comisie Europene, la prima reuniune a colegiului comisarilor, sub conducerea României.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.01.2019, 11:49

„Sper că preşedinţia română poate avea o contribuţie semnificativă pentru a le demonstra celor care consideră că Europa are două blocuri, unul dezvoltat, altul mai puţin dezvoltat, că se înşeală şi că Europa este un continent cu doi plămâni, la fel de importanţi. Sper să impuneţi şi în ţară o atmosferă de consens, nu trebuie să exportăm conflicte, să ne antrenăm într-o luptă politică fără sens şi fără scop şi de aceea trebuie să stabiliţi la nivel intern premiezele pentru a avea o preşedinţie de succes,” a declarat Jean Claude Juncker.

 

 

Juncker a reamintit priorităţile şi dificultăţile mandatului ţării noastre, fără a se feri să lanseze şi câteva avertismente voalate la adresa liderilor de la Bucureşti.

 

„Va şi şi o preşedinţie a democraţiei, pentru că vom participa, activ, la alegerile europene. Ar trebui să fim atenţi ca aceste alegeri să se desfăşoare cât mai bine, pentru a ne putea apăra împotriva ingerinţelor nedorite, din alete părţi”, a declarat oficialul european.

 

La final, liderul european a transmis un mesaj cu subînțeles adresat tuturor oficialilor de la Bucureşti.

 

„Preşedinţia română va trebuie să fie fermă şi puternică, dar dacă veţi reusi sa ajungeţi la coeziune şi consens la nivel national! De asta aveţi nevoie de a vă bucura de o preşedinţie de succes”, şi-a încheiat Juncker discursul.