Kayakingul şi raftingul sunt printre cele mai căutate forme ale turismului de aventură din România

0
Kayakingul şi raftingul sunt printre cele mai căutate forme ale turismului de aventură din România

Există tot mai multe persoane care aleg să facă turism de aventură în România, printre cele mai căutate activităţi de acest gen numărându-se kayaking, rafting sau drumeţiile montane, au declarat pentru NewsIn reprezentanţi din domeniul turismului.

“Sunt grupuri care vin şi practică rafting (coborârea cu bărci gonflabile pe cursuri de apă n.r.), kayaking, iau lecţii de autoaparare/cultura şi educaţie fizică, sau se plimbă cu ATV-urile. Aceştia sunt în general angajaţi ai firmelor care vin să socializeze.Oamenii trebuie să înţeleagă că nu există un remediu mai bun pentru stres decât oboseala corporală care se obţine prin efort. Trebuie să faci mult sport şi multă mişcare, este foarte simplu şi nu sunt necesare pastile sau consultaţii medicale”, a spus directorul Satului de Vacanţă Fraţii Jderi, Cezar Cotescu.

Potrivit acestuia, românii sunt sedentari şi nu obişnuiesc să facă mişcare. “Şi în celelalte ţări populaţia este la fel de stresată şi tind să fie la fel de sedentari ca şi noi, totuşi ei fac mai multă mişcare”, a explicat Cezar Cotescu.