AcasăActualitateKiev a redevenit un oraș sigur. Diplomații europeni s-au întors în capitala...

Kiev a redevenit un oraș sigur. Diplomații europeni s-au întors în capitala Ucrainei

Uniunea Europeană îşi reia prezenţa diplomatică la Kiev, după ce biroul a fost mutat temporar în Polonia, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, a anunţat, vineri, Uniunea Europeană, conform CNN.

Ambasadorul Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas, ”se întoarce la Kiev pentru a spori prezenţa UE şi pentru a asigura sprijin pentru partenerilor noştri ucraineni”, a anunţat Uniunea Europeană pe contul său oficial de Twitter, sâmbătă.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, s-au deplasat, vineri, în Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski. Von der Leyen i-a înmânat un chestionar lui Zelenski, menit să accelereze procesul de aderare al Ucrainei la UE, susţinând că este o chestiune de ”săptămâni”, nu de ”ani”.

”Cu această vizită, Uniunea Europeană se întoarce la Kiev. Şi vreau să spun la propriu: şeful delegaţiei noastre s-a întors aici, astfel încât să putem lucra şi mai direct şi mai strâns cu partenerii noştri ucraineni, asigurând sprijin pentru ucraineni”, a scris Borrell pe Twitter.

 

Ultimele Articole