AcasăEconomieKievul denunţă scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2...

Kievul denunţă scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 drept un ”atac terorist planificat” al Rusiei

”Scurgerea gazelor naturale actuală din Nord Stream 1 nu este nimic altceva decât un atac terorist planificat de Rusia şi un act de agresiune împotriva Uniunii Europene”, acuză într-un mesaj postat pe Twitter un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

Scurgeri de gaze naturale – neexplicate în acest stadiu – au fost descoperite de către autorităţile daneze şi suedeze atîât la Gazoductul Nord Stream 1, oprit de la începutul lui septembrie, cât şi la Nord Stream 2, care nu a fost dat niciodată în folosinţă, deoarece nu a primit autorizaţie din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia.

The Danish military published footage from the site of the leak on Nord Stream.

— NEXTA (@nexta_tv)

Cele două gazoducte, în pofida faptului că nu funcţionează, sunt pline cu gaze naturale.

Explozii submarine au fost înregistrate înainte să înceapă să se scurgă gaze naturale din ele, ”foarte probabil cauzate de detonări”, potrivit Institutului suedez de Seismologie,.

Mihailo Podoliak acuză Rusia de faptul că ”vrea să destabilizeze situaţia economică în Europa şi să semene panică înainte de venirea iernii”, pe fondul unor temeri cu privire la o criză energetică fără precedent în UE în următoarele luni.

”Cel mai bun răspuns dat unui tiran (…) sunt tabncuri pentru Ucraina”, scrie Podoliak pe Twitter.

El îndeamnă Occidentul la livrări suplimentare de armament, pentru ca armata ucraineană să poată face faţă trupelor ruseşti.

Ultimele Articole