Klaus Iohannis a confirmat! Este CEL MAI GRAV moment după cel de-al Doilea Război Mondial

În Ucraina este un adevărat haos, iar președintele României confirmă faptul că o astfel de situația nu a mai avut loc de mai bine de 50 de ani.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că în Ucraina se produce unul din cele mai grave momente de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Declarațiile au fost făcute la summitul Formatului București 9 (B9), desfășurat în format hibrid. Pe lângă liderii statelor din Formatul B9, la discuții a participat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Această reuniune la nivel înalt a fost convocată în contextul agresiunii armate nejustificate, ilegale și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, precedate de recunoașterea ilegală de către statul rus a autoproclamatelor provincii Donețk și Lugansk, părți integrante ale teritoriului Ucrainei. Reuniunea B9 a avut loc și în contextul Summitului NATO, desfășurat în aceeași zi”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Iohannis condamnă acțiunea inacceptabilă a Rusiei

Potrivit autorităților, președintele României „a condamnat în termenii cei mai fermi acțiunea inacceptabilă a Rusiei de agresiune militară împotriva Ucrainei, subliniind că acesta este un act care aduce prejudicii grave asupra dreptului internațional și ordinii internaționale bazate pe reguli. Președintele Klaus Iohannis a subliniat că acesta reprezintă unul din cele mai grave momente de după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Președintele României a subliniat importanța menținerii sprijinului pentru Ucraina și pentru partenerii din regiune care se află sub presiunea Rusiei, în special Republica Moldova și Georgia, inclusiv pentru creșterea rezilienței acestora.

Totodată, Klaus Iohannis a evidențiat că Rusia deține toată responsabilitatea pentru situația curentă și că trebuie să fie trasă la răspundere pentru aceste acte de o gravitate extraordinară.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri