AcasăPoliticKlaus Iohannis anunță creșterea numărului de militari străini care ajung în România

Klaus Iohannis anunță creșterea numărului de militari străini care ajung în România

Președintele Klaus Iohannis a explicat că în cadrul summit-ului NATO se va lua decizia de întărire a flancului estic, iar în țara vor fi suplimentate trupele de soldați străini.

”Noi avem un număr important de militari aliați, deja, în România și ne așteptăm ca în lunile următoare să crească numărul acestora. În continuare, dacă se hotărăște că ele vor fi completate sau întărire, iar atunci cu siguranță că vom avea mult mai mulți militari. Aceste schimbări nu se fac de pe o zi pe alta. Ele se produc în luni de zile sau chiar în ani.
Pentru noi nu este important să avem mâine 1000 de militari în plus. Pentru noi este important să avem decizia, să ne pregătim temeinic. Sunt convins că aceste mișcări vor fi de succes atât pentru România, cât și pentru flancul estic.”, a spus Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis spune că dotarea Armatei României se va face în următorii zece ani, timp în care cel puțin 2.5% din PIB va fi alocat către Apărare.

“E vorba de un program de înzestrare și modernizare a Armatei, care va dura cel puțin zece ani de zile. Discuțiile cu partidele au avut deja loc, toată lumea a fost de acord că e nevoie de suplimentarea sumelor pentru modernizarea Armatei”, a declarat Klaus Iohannis.
 

 

Ultimele Articole