AcasăPoliticKlaus Iohannis îl taxează pe Rareș Bogdan: L-a luat un pic valul

Klaus Iohannis îl taxează pe Rareș Bogdan: L-a luat un pic valul

„Mă gândesc că l-a luat un pic valul”, a comentat joi președintele Klaus Iohannis, după ce europarlamentarul liberal Rareș Bogdan s-a întrebat în urmă cu o zi dacă România trebuie să blocheze la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic țara spre piețele occidentale pentru a fi primită în spațiul Schengen.

„Așa o variantă nu există noi, facem tot ce putem pentru a înlesni exportul de cereale. Așa ceva iese din orice discuție”, a răspuns Iohannis, la Praga, întrebat de ziariști cum comentează aceste declarații.

Ce a spus Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European:

  • ”De 11 ani, două țări pe care românii le respectă îi umilesc sistematic, blocând aderarea la Schengen, deși companiile lor au afaceri uriașe în România și dețin o bună parte din sistemul bancar și de asigurări
  • ”Ce trebuie să mai facem pentru a fi tratați de la egal la egal și respectați? Să provocăm o criză alimentară la nivel european, să blocăm la graniță trenurile și sutele de camioane cu cereale care tranzitează zilnic România spre piețele occidentale, în Olanda, Belgia, Franța, Austria, Germania, Italia? Nu ne obligați să jucăm și noi dur. Am fost mult prea eleganți și mult prea tăcuți până acum. Nu suntem mai puțin europeni decât cei din vest. Nu îi trimiteți pe alegătorii români spre populiști și eurosceptici. Blocarea României și a Bulgariei în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european
  • ”Pentru a anula orice discurs eurosceptic, țările noastre trebuie să fie obligatoriu în Schengen. Nu vă bateți joc încă o dată de România și Bulgaria.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.