x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "politic"

Klaus Iohannis o anunță pe Viorica Dăncilă de ce i-a respins miniștrii propuși la Transporturi și Dezvoltare

Președintele i-a transmis două scrisori prim-ministrului Dăncilă, în care o anunță oficial de ce îi respinge pe miniștrii de la Dezvoltare și la Transporturi, atât propunerile inițiale Ilan Laufer, respectiv Olguța Vasilescu, cât și cele ulterioare Olguța Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici. „Nu îndeplinesc condițiile legale / Olguța Vasilescu nu are expertiza necesară”.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.01.2019, 14:02

În prima scrisoare, șeful statului explică motivele pentru care i-a respins pe Ilan Laufer și pe Olguța Vasilescu:

 

„În ceea ce privește propunerea de numire a domnului Harry-Ilan Laufer în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului”.

 

„În ceea ce privește propunerea de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, apreciez că persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al transporturilor”.

 

În cea de-a doua scrisoare, președintele se limitează doar la a spune că propunerile ca Olguța Vasilescu să preia Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pe cel al Transporturilor „nu fac dovada îndeplinirii condițiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”:

 

„Constatând că în propunerile transmise nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate, iar din documentația transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului, vă aduc la cunoștință că propunerile de numire în funcția de membru al Guvernului, înaintate la data de 22 noiembrie 2018, respectiv 30 noiembrie 2018, nu fac dovada îndeplinirii condițiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”.