x


  • EUR
    4.8595
    USD
    4.1198
string(16) "instant-articles"

Klaus Iohannis s-a DEZLĂNȚUIT în plenul CSM și i-a CERTAT pe magistrați

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, marți dimineață, la sediul CSM, unde participă la plenul unde va fi desemnată noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele Klaus Iohannis ia parte, la fel ca în fiecare an, la plenul CSM unde se desemnează noua conducere pentru următorul an.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.12.2019, 13:28

Klaus Iohannis a vorbit despre anul 2019 din perspectiva provicărilor pe justiție din acest an și i-a certat pe membrii CSM pentru că pe parcursul acestui an au avut opinii divergente, care, spune el, au dus la dubii asupra credibilității justiției.

 

“Tensiunile interne, orgoliile sau interesele personale trebuie trecute mereu în plan secund atunci când suntem chemați să contribuiți la evoluția decmocratică a statuilui român. (…)Fără o interiorizare a valorilor Constituției, demcrația și dezvotarea statuilui nostru vor f mereu frânate.

Într-un organism precum CSM dezbaterile și divergențele de opinie cu privire la anumite probleme pot afecta imaginea justiției. Însă societatea așteaptă de la cei chemați să garateze independența justiției și să aibă o abdodare matură.

Cred că nu surprind pe nimeni, atât în acest an care a trecut, atât în percepția publică unele dintre decizile luate de CSM au părut contradctorii, iar unele au fost puternic contestate chiar de membrii CSM. Activitatea consiliului are de cele mai multe ori o componentă tehnică. Activitatea consiliului a ridiat semne de întrebare de la modul de exprimare punctelor de verdere, până la modul de stabilirae a ședinței.

O reație tensionatî în CSM aduce deservicii în primul rând sistemului judiciar”, a atenționat Iohannis.