x


  • EUR
    4.8358
    USD
    4.2483
string(16) "instant-articles"

Klaus Iohannis, VESTE BUNĂ pentru sute de mii de români

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Brexitul cu acord este cea mai bună variantă şi că românii vor fi foarte bine protejaţi dacă se rămâne pe varianta agreată de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.10.2019, 12:19

”Ieri (joi – n.r.) am avut, cum se știe, discuții mai lungi, dar vestea foarte bună legată de ce am discutat ieri este că am ajuns la un acord pe Brexit, pe înțelegerea discutată. Din punctul nostru de vedere, al CE, nu sunt probleme cu textul la care am ajuns. Sigur, urmează, probabil mâine, să aflăm opinia Parlamentului Britanic și dacă există un acord și de acea parte putem să facem pașii următori. Dacă se rămâne pe acest acord, (românii din Marea Britanie – n.r.) sunt foarte bine protejați și acest lucru l-am spus de la început. Oricum, Brexit-ul cu acord este de departe cea mai bună variantă”, a declarat la Bruxelles Klaus Iohannis.

 

Liderii celor 27 de state UE au adoptat în mod oficial noul Acord Brexit agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, a informat joi un purtător de cuvânt al președintelui Consiliului European Donald Tusk.

 

”Summitul Brexit dintre Marea Britanie și UE s-a terminat. Concluziile au fost adoptate”, a transmis pe Twitter, purtător de cuvânt al președintelui Consiliului Europea, Peter Aamann.