AcasăEconomieKremlinul acuză un stat străin de implicare în scurgerile de gaze naturale...

Kremlinul acuză un stat străin de implicare în scurgerile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream, fără să-l numească

”Este foarte dificil să ne imaginăm că un astfel de act terorist poate avea loc fără implicarea unui stat străin”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a îndemnat din nou la o ”anchetă urgentă”.

”Este vorba despre o situaţie extrem de periculoasă”, a reitarat Peskov, după ce FSB a deschis miercuri o anchetă penală cu privire la un ”act de terorism internţaional”.

Întrebat despre posibilitatea unei anchete internaţionale cu participarea altor ţări, reprezentantul Kremlinului a răspuns că ”se pune multe întrebări” cu privire la ”lipsa de comunicare şi reticenţa foarte multor ţări de a contacta” Rusia, din cauza Războiului rus din Ucraina.

Joi dimineaţa, o a patra scurgere de gaze naturale a fost descoperită în Marea Baltică – din gazoductul Nord Stream 2 -, după descoperitea altor trei luni.

NATO a denunţat joi, la rândul său, acte de sabotaj ”deliberate, nechibzuite şi iresponsabile”.

Rusia – suspectată în aceste scurgeri de gaze naturale – a contra-atacat şi a arătat cu degetul Statele Unite şi a obţinut o reuniune a Consiliului de Securutate al ONU, vineri.

Statele Unite au denunţat, în replică, o nouă operaţiune de ”dezinformare” a Moscovei.

Gaze naturale urmează să continue să iasă în atmosferă timp de câteva zile, până când cele două gazoducte Nord Stream 1 şi 2 se golesc.

Ultimele Articole