x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(16) "instant-articles"

L-au condamnat pe ZLOTEA! DEFINITIV

Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare.

Autor: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 14.01.2021, 8:36

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și fost șef al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a fost condamnat de Curtea de Apel București la 8 ani și jumătate de închisoare într-un dosar de corupție. Sentința este definitivă și nu mai poate fi atacată.

 

Război total. Rareș Bogdan e la mijloc. Un război cu structuri de tip mafiot

 

 

El a fost condamnat pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. Zoltea a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

Zlotea fusese condamnat în primă instanța de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă pe vremea când era președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor.

 

PNL, îngropat în datorii. Cât au cheltuit la alegerile parlamentare

 

 

Minuta instanței:

Inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian.