AcasăSanatateLa 17 ani, pedalează peste 100 kilometri la fiecare antrenament!

La 17 ani, pedalează peste 100 kilometri la fiecare antrenament!

La 17 ani, Matei Petrașcu a participat la primul său campionat mondial de triatlon, sport care l-a făcut să treacă prin incidente inedite: a picat în sanț și s-a dat peste cap cu bicicleta.

Matei a început sportul de performanță cu înotul, apoi a trecut la Triatlon. Pentru a fi foarte bun în ceea ce face, tânărul sacrifică multe! 

“La 22.30 cel târziu 23.00 merg să dorm, la 6 și jumătate sunt în picioare. Mă antrenez cam 4 ore pe zi vara, iar în timpul școlii – pentru că am și lecții și alte activități- cam două ore și jumătate pe zi” – Matei Petrașcu, component al lotului național de Triatlon de juniori. 

Puștiului de 17 ani, care într-o zi pedalează la un antrenament peste 100 de kilometri cu bicicleta, încă nu îi vine să creadă ca a fost prezent la primul său campionat mondial.

„Este o realizare foarte mare deoarece nu mulți au reușit să participe la un campionat mondial la o vârstă sub 18 ani și sunt fericit. Când m-am apucat de Triatlon nu m-am gândit nicio secundă că voi ajunge la campionate mondiale și europene” – Matei Petrașcu, component al lotului național de Triatlon de juniori.

Deși a mai trecut și prin momente dificile în toți ani de când face sport de performanță, Matei nu s-a gândit niciun moment să renunțe!  Nu a fost ferit de incidente. De la căzături, până la biciclete stricate le-a trăit pe toate, dar de fiecare dată a dus cursa până la capăt!

„ M-am dat peste cap, am căzut peste bicicletă într-un șanț, dar m-am ridicat și am terminat cursa pe locul 2. Nu mă las niciodată” – Matei Petrașcu, component al lotului național de Triatlon de juniori.

Premieră și pentru antrenor

 Matei este pregătit de Alex  Toma, de când sportivul avea 7 ani.

 „Și pentru mine a fost o premieră în calitate de antrenor, am avut emoții, eu participând la 4 campionate mondiale, am încercat să îi spun din experiența mea, să îl motivez și a avut rezultate pe măsură” – Alex Toma, multiplu campion național de Triatlon, antrenor de înot și Triatlon la Bucharest Sport Club.

Alex Toma, 32 de ani, este unul dintre cei mai buni triatloniști din România.

„Unii sunt chiar mai înalți ca mine. Pentru mine e o mândrie că îi antrenez de la o vârstă mică. Pe o parte dintre ei chiar de foarte mici” – Alex Toma, multiplu campion național de Triatlon, antrenor de înot și Triatlon la Bucharest Sport Club. 

Vrea să ajungă la Jocurile Olimpice!

La 17 ani, când alți colegi de vârsta lui ies și se distrează, Matei este la antrenamente, dar spune că nu îi pare rău! El și-a ales acest drum și vrea să ajungă departe!

„Îmi doresc să merg la cât mai multe campionate mondiale și cupe europene și să fiu prezent la Jocurile Olimpice” – Matei Petrașcu, component al lotului național de Triatlon de juniori. 

Chiar dacă este bun în toate cele trei probe ale Triatlonului, alergare, înot și bicicleltă, sportivul a făcut un top al lor.

„Proba mea preferată este alergarea, deoarece acolo simt că sunt cel mai puternic. Apoi înotul și bicicleta” – Matei Petrașcu, component al lotului național de Triatlon de juniori. 

Deși afară sunt 40 de grade, sportivii pe care Alex Toma îi antrenează nu lipsesc de la niciun antrenament. Cele mai solicitante sunt cele de bicicletă. „

“Avem două tipuri de antrenament la bicicletă, unul de 30-40 km, când ne antrenăm la Arena Națională și altul când mergem pe șosea. Atunci avem 80, 90, 100 și peste 100 de kilometri de pedalat” – Matei Petrașcu, component al lotului național de Triatlon de juniori.

Alex Toma a practicat înot, fotbal și atletism

Până să ajungă să câștige medalii la cele mai grele competiții de triatlon și să doboare record după record, Alex a practicat alte 3 sporturi.

„La 7 ani m-am apucat de înot și de atunci au trecut 24 de ani. Apoi, timp de 8 ani am făcut fotbal și după, un an de atletism”  – Alex Toma, multiplu campion național de Triatlon, antrenor de înot și Triatlon la Bucharest Sport Club. 

Ani de zile, Alex a practicat în paralel înotul și fotbalul, dar la un moment dat a trebuit să aleagă unul dintre ele. 

„M-am accidentat la un meci de fotbal și am stat șase luni cu piciorul în ghips, iar un an am stat pe bară. După m-am apucat de triatlon” – Alex Toma, multiplu campion național de Triatlon, antrenor de înot și Triatlon la Bucharest Sport Club.

Sursa: SPORTS-NET

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.