La Grădina Zoologică din Londra sunt numărate toate animalele

Peste 17,500 de animale, păsări, peşti şi insecte vor fi numărate de angajaţii Grădinii Zoologice de la Londra, care au început această muncă uriaşă joi. E drept, dacă pentru unii chiriaşi, cum ar fi pinguinii sau suricatele, este o distracţie continuă, spre exasperarea îngrijitorilor.

„Pinguinii şi suricatele (o specie de manguste) nu sunt atât de „răi” ca stolurile de păsări, în special cele din coliviile mari, care pot fi o adevărată provocare când vine vorba despre aducerea registrelor la zi! Îngrijitorii intră în fiecare zi pentru a-şi controla şi număra animalele”, a spus David Field, director al Grădinii Zoologice din Londra

 

Toate informaţiile colectate sunt trimise către o bază de date globală, pentru a ţine o evidenţă a animalelor aflate în captivitate, în grădini zoologice responsabile. În acelaşi timp, se păstrează informaţii despre potenţialul ereditar al diverselor animale, pentru a putea fi folosite, în viitor, în cadrul unor programe de perpetuare a speciilor.

 

„Auzim adesea despre probleme legate de scăderea populaţiilor de animale, îngrijorări cu privire la animale pe cale de dispariţie şi suntem într-adevăr îngrijoraţi! Dar există şi veşti bune: graţie muncii de conservare din grădinile zoologice, desfăşurată în cooperare cu multe alte guverne, etc., sunt şanse să salvăm habitatul, iar grădinile zoologice vor avea animale pe care să le reintroducă în mediul lor natural”, a adăugat Field.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed