x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "general"

La Iași se coace o nouă ”Suceava”. Bomba de la Spitalul de Neurochirurgie

Tensiune maximă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde managerul este acuzat de personalul medical că deciziile sale defectuoase vor transforma unitatea într-un focar COVID mai mare decât a fost la Suceava.

Author: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.05.2020, 7:53

Patru greșeli fatale făcute de managerul de la Neuro pot transforma spitalul într-un al doilea caz Suceava. Oficial sunt 36 de îmbolnăviri, dar personalul medical vorbește de 50-60 de cazuri reale, și asta până pe 25 mai.

La acea dată se mai primeau pacienți și sunt mărturii că unii medici au venit la serviciu cu simptome.

Un medic acuză: dezinfectantul folosit nu este eficient, traseele din spital au fost greșite, COVID-ul ajunge pe toate etajele. Focarul de la Neuro poate fi o bombă pentru Iași, care are o populație de patru ori mai mare ca Suceava.

Acuzațiile cele mai dure au fost aduse prin intermediul unei scrisori deschise, de către o angajată sub anonimat, despre care se presupune că ar fi o asistentă infectată cu COVID în spital. E un strigăt de disperare împotriva managerului Lucian Eva, acuzat de „manipulare și de practicarea cultului personalității”.

Scrisoarea deschisă, publicată pe Facebook, începe astfel: „Domnule manager, OPRIȚI-VĂ din a mai MINȚI poporul cu televizorul. OPRIȚI-VĂ in a mai manipula în masă personalul medical, mass-media cât si ceilalți cetățeni care nu cunosc adevărul”.
Cazul seamănă izbitor cu cel de la Spitalul Județean Suceava, unde managerul Vasile Râmbu a fost, de asemenea, contestat puternic, în public, pentru conducere abuzivă și autosuficiență, care au condus la un dezastru epidemiologic.

Articolul integral pe reporteris.ro