AcasăMoney&PeopleLa mulți ani, Florin Piersic! Admirabil, marele actor sărbătorește 87 de ani...

La mulți ani, Florin Piersic! Admirabil, marele actor sărbătorește 87 de ani în fața publicului. Urcă pe scenă cu casa de bilete închisă într-o nouă reprezentanție de istorie

Florin Piersic împlinește 87 de ani. Vineri, neobositul artist a generații de români, legendă a televiziunii, teatrului și cinematografiei românești, se va sărbători unde îi stă cel mai bine, pe scenă, acasă, la Cluj-Napoca, pentru un număr limitat de spectatori privilegiați.

Asta pentru că toate biletele s-au vândut din timp, iar cinematograful ce-i poartă numele s-a dovedit prea mic pentru valul de admiratori, mai ales că sunt doi ani de când artistul nu s-a mai aniversat în public.

Vineri, în ziua în care marele Florin Piersic va împlini 87 de ani, maestrul va urca pe scenă într-o nouă reprezentație de istorie a piesei ”Străini în noapte”, pe scena Casei de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”.

La mulți ani, Florin Piersic! Admirabil, marele actor sărbătorește 87 în fața publicului

La mulți ani, Florin Piersic! Admirabil, marele actor sărbătorește 87 de ani în fața publicului

 Marele succes în care joacă alături de Medeea Marinescu, piesă ce poartă regia lui Radu Beligan,  ”Străini în noapte” deține recordul piesei cu cele mai multe reprezentații (se aproape de 1300)  jucate cu casa de bilete închisă.

”În teatru, indiferent ce se întâmplă în viaţa actorilor de pe scenă, se spune: ‘Spectacolul trebuie să continue’. Ei trebuie să fie acolo, să intre în pielea personajelor lor, să vă aducă un zâmbet în suflet sau o lacrimă în colţul ochiului.  An de an, televiziunile, presa şi mai ales voi, publicul m-aţi sărbătorit, m-aţi răsfăţat, m-aţi aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate şi toată iubirea voastră”, își arată recunoștința Florin Piersic, care împlinește 87 de ani.

La mulți ani, Florin Piersic! 87 de ani din care 65 de la debutul său pe scena Teatrului Național din București

Poate cel mai iubit actor dintotdeauna, Florin Piersic a absolvit Institutul de Artă teatrală și cinematografică București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an. Debutul cinematografic s-a produs în 1957, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”. De atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.