AcasăEconomieLagarde, FMI, anunţ îngrijorător despre starea economiei mondiale

Lagarde, FMI, anunţ îngrijorător despre starea economiei mondiale

Climatul economic s-a înrăutăţit în ultimele şase luni, pe fondul încetinirii creşterii economice din China şi scăderii preţurilor materiilor prime, precum şi riscului înaspririi condiţiilor fiscale în mai multe ţări, a spus Lagarde. Un alt factor negativ a fost şi eşecul ţărilor emergente de a avansa la stadiul de economii avansate.

 

Lagarde a câştigat de curând un nou un nou mandat de cinci ani la cârma FMI, şi a folosit oportunitatea pentru a avertiza asupra ridicării populismului la nivel global şi chiar în Statele Unite, prin candidaţi precum Donald Trump şi Bernie Sanders. Este o percepţie care se alimentează la nivel global, conform căreia inegalitatea este în creştere, iar omul de rând este din ce în ce mai dezavantajat în raport cu elitele, a adăugat Lagarde.

 

Lagarde a arătat o flexibilitate mai ridicată legată de ţintele pe care FMI le vrea pentru Grecia pentru a primi banii pentru bailout, dar susţine în continuare că guvernul de la Atena trebuie să acţioneze mai puternic pentru a lua măsuri sustenabile.

 

Comentariile lui Lagarde arată că FMI îşi va reduce estimarea pentru creşterea economică la nivel mondial când va prezenta datele, pe 12 aprilie.

 

„Vestea bună este că revenirea continuă. Avem creştere, nu suntem într-o criză”, a spus Lagarde. „Vestea mai proastă este că revenirea rămâne prea înceată, prea fragilă şi sunt riscuri legate de durabilitatea ei”, a adăugat ea.

 

 

Ultimele Articole