AcasăEconomieLegea prin care plafonul pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5%...

Legea prin care plafonul pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe cu o suprafaţă de maximum 120 metri pătraţi, promulgată

Legea are ca obiect de reglementare modificarea Codului fiscal în sensul modificării plafonului pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, precum şi modificarea nivelului accizelor şi a modului lor de calcul pentru produsele din tutun încălzit şi lichidele cu conţinut de nicotină.

Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: „livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depăşeşte suma de 140.000 europ, echivalent lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de persoane fizice. Suprafaţa utilă a locuinţei este cea definită prin Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Anexele gospodăreşti sunt cele definite prin Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare”, potrivit unui amendament al grupului parlamentar PSD. 

Prevederile actului normativ intră în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Senatul a respins proiectul de lege, ca prim for sesizat, pe 11 august, iar pe 20 octombrie Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, iniţiativa.

Ultimele Articole