x


 • EUR
  4.7559
  USD
  4.1941
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

LENE revoltătoare la stat: inundații la ușa oamenilor, Apele Române DORM pe 100 milioane de euro

Sunt inundaţii în ţară? Se „ocupă” ABA Prut – Bârlad: instituţia nu a implementat niciunul dintre proiectele europene vitale pentru siguranţa mai multor localităţi din Moldova. Patru proiecte finanțate de Uniunea Europeană trebuiau să fie deja în execuție, dar directorii ABA Prut-Bârlad nici măcar n-au depus studiile la Bruxelles. Valoarea acestora este de 75 milioane de lei, dar suma totală ce poate fi accesată regional în acest domeniu, până în 2021, este de 100 milioane de euro. Proiectele sunt fix pentru prevenirea inundațiilor și pentru irigarea a zeci de mii de hectare de pământ agricol. Direcția de Ape Iași n-a făcut nicio investiție în 2018. Salariile directorilor sunt de 2.000 de euro, iar ale șefilor de servicii de 1.500 de euro și toți dorm prin birouri. Consultanții semnalează disperați: „Nu mișcă unul un deget, își bat joc de caietele de sarcini”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 12.07.2018, 13:40

Angajaţii Apelor Române de la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad (ABA Prut – Bârlad) stau cu banii europeni pe masă şi joacă la ruletă soarta unei regiuni întregi, lăsând-o la mila naturii: vine sau nu vine viitura. Dacă vine, ne-am ars.

 

 750 de oameni plătiți degeaba

 

Patru proiecte esenţiale pentru siguranţa oamenilor din zone inundabile nu au avansat, de la începutul anului, nici măcar un milimetru. Au fost făcute două licitaţii pentru studii de fezabilitate, dar nu s-a prezentat niciun ofertant. Experţii consultaţi de REPORTER DE IAŞI spun că suma prevăzută a fost mică şi caietul de sarcini făcut în bătaie de joc, parcă pentru a alunga orice firmă interesată.

 

În tot acest timp, angajaţii Apelor Române de la Iaşi, răspunzători de soarta a sute de mii de oameni din patru judeţe ale Moldovei, se ocupă cu avize şi alte treburi de rutină, pentru că leafa oricum merge. Cu sau fără proiectele vitale.

 

mai multe, pe REPORTER DE IAŞI