AcasăGeneralLet's talk money: la cât se cifrează investiția într-un aparat dentar?

Let’s talk money: la cât se cifrează investiția într-un aparat dentar?

Ortodonția este una dintre ramurile stomatologiei care a evoluat foarte mult în ultimele decenii. Materialele și tehnicile utilizate, precum și perspectivele de tratament contribuie în prezent chiar și la rezolvarea celor mai complexe cazuri. Dacă te confrunți cu dinți aflați în poziții vicioase sau inestetice, este recomandat să apelezi cât mai rapid la corectarea acestora prin intermediul unui aparat dentar. Dispozitivele moderne sunt mai confortabile și mult mai estetice, așadar imaginea ta nu va avea de suferit după începerea tratamentului.

Poate te întrebi ce tipuri de aparate există și care sunt prețurile vehiculate? Costurile sunt calculate în funcție de tipul dispozitivului, mobil sau fix. În cazul celui din urmă, prețul este stabilit de materialele utilizate în realizarea bracketurilor, care pot fi din metal, ceramică sau safir. Recomandările medicului specialist, corelate cu preferințele tale, dar și cu posibilitățile financiare vor duce la alegerea celui mai potrivit model pentru cazul tău.

Prețurile unui aparat dentar sunt, în general, accesibile tuturor, iar posibilitatea de a plăti în rate constituie un avantaj major pentru foarte mulți pacienți. În acest fel, vei avea un confort financiar atunci când vei lua decizia de a începe planul de tratament menit să îți ofere zâmbetul dorit. Programează o consultație și află direct de la medicul ortodont care este soluția optimă pentru tine și cum pot fi eșalonate plățile, dacă este cazul.

Corectează dantura prin tratamentul potrivit

Consecințele unei danturi dezvoltate necorespunzător nu afectează doar estetic, ci și emoțional și funcțional. Complexul de inferioritate este frecvent întâlnit la pacienții cu probleme dentare, aceștia având dificultăți de socializare și integrare în colective. De asemenea, funcționalitatea este afectată grav, punând în pericol întreaga dantură. Riscul ridicat de apariție a cariilor, igienizarea dificilă și afectarea osului de susținere sunt factori care ar trebui să te determine să apelezi cât mai curând la tratamentele de corectare a danturii.

Modelele existente oferă soluții excelente chiar și celor mai pretențioși. Astfel, posibilitatea de a purta un aparat dentar invizibil este acum un avantaj imens pentru cei care țin foarte mult la estetica zâmbetului. Statisticile arată că segmentul majoritar al pacienților optează însă pentru aparatele vizibile, cu bracketuri amplasate pe partea din față a dinților. Rezultatele obținute de acestea sunt mult mai rapide, iar costurile mult mai scăzute.  

Prețuri diversificate, accesibile tuturor

Ca idee, un dispozitiv ortodontic poate avea prețuri cuprinse între 1600 lei și 9500 lei. Cel mai solicitat model este cel fix, cu bracketuri metalice. Costă 2400 lei, dar ai posibilitatea de a obține o reducere de 10% la utilizarea unui card de fidelitate. Pentru modelele din safir sau ceramică poți achita în jur de 3500 – 3900 lei. Modelul Invisalign, cel mai avansat aparat dentar invizibil, ultramodern, realizat în urma a 20 de ani de cercetări științifice, poate ajunge la prețul de 9500 lei pentru ambele arcade. Acest lucru se datorează sistemului performant de tratament, cu precizie și rapiditate în corectarea poziției dinților.

Tratamentul ortodontic cu aparat metalic este recomandat pacienților de orice vârstă, fiind cel mai utilizat instrument de aliniere a dinților. Dispozitivul metalic este foarte puternic și nu cedează în timp, iar bracketurile de culoare argintie sunt mai mici decât cele create din ceramică și se lipesc foarte ușor.

Obține un zâmbet frumos și sănătos cu ajutorul unui aparat dentar! Prețurile nu vor sta în calea visului tău, așadar nu mai amâna vizita la cabinetul stomatologic!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.