LG Electronic vrea să-şi redreseze divizia de telefoane: lansează primul său smartphone în octombrie

Grupul sud-coreean, al treilea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, va distribui noile aparate smartphone prin intermediul a circa 120 de operatori din întreaga lume.

LG Electronic speră ca cererea pentru aparatele smartphone dotate cu sistemul de operare Android produs de Google să contribuie la redresarea diviziei sale de telefoane.

Grupul a raportat o pierdere record pe segmentul telefoanelor mobile, în trimestrul al doilea, şi a avertizat că situaţia va continua în trimestrul al treilea în lipsa unei game de aparate smartphone care să concureze aparate precum iPhone fabricat de Apple.

Conducerea LG Electronic speră ca noul aparat, împreună cu o nouă serie de telefoane prevăzute cu sistemul Windows Phone 7, îi vor reface reputaţia, în trimestrul al patrulea.

Investitorii sunt totuşi îngrijoraţi că aceste produse ar putea veni prea târziu, în condiţiile în care companiile concurente vor face lansări agresive pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

UBS a anticipat săptămâna trecută că divizia de telefoane mobile a LG îşi va adânci pierderile în trimestrul al patrulea şi va continua să aibă rezultate negative până în trimestrul al doilea al anului viitor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri