Liderul tătarilor din Crimeea îi sfătuieşte pe ruşi să părăsească peninsula, în contextul exploziilor din Novofedorivka

După exploziile care au avut loc, marţi, la baza aeriană din Novofedorivka (Crimeea), liderul tătar Refat Ciubarov i-a sfătuit pe invadatorii ruşi să părăsească peninsula anexată în 2014 , scrie agenția de presă RBC., citată de Rador.

„Cetățeni ai Rusiei, ați primit un prim ‘apel’, care vă spune că trebuie să părăsiți imediat teritoriul Crimeii ocupate de Federația Rusă” – a transmis acesta pe o reţea socială. Ciubarov a subliniat că prezenţa rușilor în Crimeea este „ilegală și criminală”. „Nu mai pierdeţi timpul, plecaţi! Tineţi minte că cel care traversează astăzi podul peste strâmtoarea Kerci va avea de câştigat” – a adăugat Refat Ciubarov.

RBC notează că, anterior, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că Ucraina va recupera cu siguranță Crimeea şi că războiul declanşat de Rusia trebuie să se încheie pe teritoriul peninsulei, unde a început în 2014. Marţi după-amiază, în Crimeea au avut loc explozii la baza aeriană din Novofedorivka, pe care invadatorii ruși o folosesc inclusiv în războiul împotriva Ucrainei.

Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Partea ucraineană neagă implicarea în exploziile respective. Moscova şi „autorităţile” crimeene au transmis că exploziile de la baza militară au fost cauzate de „detonarea unor muniții”

Sursa: Agenția de presă RBC / Rador

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri