Lipsa terenurilor de la primării ţine în loc construcţia de locuinţe de către ANL

0
Lipsa terenurilor de la primării ţine în loc construcţia de locuinţe de către ANL

Principalul impediment în construcţia de locuinţe pentru tineri prin programul ANL îl constituie lipsa de terenuri disponibile, puse la dispoziţie de primării, în condiţiile în care numărul locuinţelor astfel construite este cu mult în urma planului, a spus un director din Ministerul Dezvoltării.

“Necesitatea este mare, dar depinde de terenurile puse la dispoziţie de primării. În plus, acestea trebuie să aibă drumuri de acces şi să fie legate la utilităţi. Depinde şi de consiliile locale”, a declarat Marin Adrănel Cotescu, director al Direcţiei de Programe pentru Construcţii din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), la un seminar pe tema finanţării sectorului imobiliar.

De asemenea, potrivit planului pentru programul ANL elaborat cu şase ani în urmă, numărul locuinţelor astfel construite ar trebui să ajungă la 38.000 până în 2010.

Cu toate acestea, până la sfârşitul anului trecut se construiseră doar 18.000 de locuinţe. Pentru 2008, planul prevede construcţia a cel mult 3.000 de locuinţe ANL.

Sursa: NewsIn