Lira sterlină a crescut joi, după informaţii că guvernul britanic ar putea renunţa la o parte din pachetul de reduceri de taxe

Lira sterlină a urcat cu 1,8%, la 1,1302 dolari, în timpul tranzacţiilor de la Londra, după ce o limitare temporară a câştigului, determinată de datele privind inflaţia ridicată din SUA.

Obligaţiunile guvernamentale pe termen lung ale Marii Britanii– cunoscute sub denumirea de ”gilts” – au crescut brusc, împingând randamentele la puţin peste 4,41%.

Sky News a relatat despre discuţii în Downing Street cu privire la reconsiderarea unora dintre reducerile de impozite care influenţează piaţa, pe care ministrul de Finanţe Kwasi Kwarteng le-a anunţat pe 23 septembrie. Ar putea fi reconsiderate modificările aduse impozitului pe profit şi impozitului pe dividende.

Truss a apărat în repetate rânduri planul economic radical al guvernului, chiar dacă măsurile propuse au agitat pieţele, pe măsură ce investitorii au vândut lire sterline şi au renunţat la obligaţiunile din Regatul Unit.

Săptămâna trecută, Kwarteng a renunţat şa planul de a eliminala cea mai mare cotă de 45% a impozitului pe venit, plătită pentru câştigurile de peste 150.000 de lire sterline (167.646 de dolari) pe an, în urma unei reacţii publice în creştere.

Truss şi Kwarteng au insistat amândoi că propunerile guvernului sunt necesare pentru a susţine creşterea economiei.

Vorbind joi de la Washington, DC, Kwarteng a răspuns la întrebările despre o posibilă renunţare la măsuri, spunând că este ”total concentrat pe realizarea planului de creştere” şi că ”nu pleacăe nicăieri”, în urma apelurilor ca el şi premierul să demisioneze.

Purtătorul de cuvânt oficial al lui Truss a declarat pentru CNBC că poziţia guvernului nu s-a schimbat, atunci când a fost întrebat despre informaţiile referitoare la renunţarea unor măsuri.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri