AcasăActualitateRomânia are 4500 de buncăre și adăposturi de protecție civilă. LISTA locurilor...

România are 4500 de buncăre și adăposturi de protecție civilă. LISTA locurilor unde ne protejăm în cazul unui atac cu bombe

România are 4500 de buncăre și adăposturi de protecție civilă. Mai precis 4.538 locuri unde am putea să ne adăpostim în caz de atac cu bombe, conform listei publicată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Vestea proastă este că nu toate buncărele sunt mari. Bucureștiul stă cel mai bine la acest capitol,  având cel mai mare nunmăr de adăposturi de protecție civilă (peste 1000 de buncăre), marea lor majoritate fiind la subsolul blocurilor și construcțiilor ridicate în comunism. Mai toate dotate cu uși blindate, sisteme de iluminat, ventilație și filtrare a aerului.

Ștefan Bănică Jr. propune ”Dancing on Ice” la Antena 1, show-ul în care vedetele vor concura pe gheață

 

LISTA locurilor unde ne protejăm în cazul unui atac cu bombe. România are 4500 de buncăre și adăposturi de protecție civilă.

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu a dat asigurări că bubncărele se verifică anual și nu mai există surprize ca cele în care locuritorii blocurilor să le transforme în spații de depozitare. Cele mai multe buncăre sunt sub îngrijirea și supravegherea Ministerului Afacerilor Interne.

Sectorul cu cele mai multe adăposturi este sectorul 2 al Capitalei (Sectorul 1 – 165 de adăposturi, Sectorul 2 – 343 de adăposturi, Sectorul 3 – 143 de adăposturi, Sectorul 4 – 168 de adăposturi, Sectorul 5 – 58 de adăposturi și  Sectorul 6 – 294 de adăposturi).

Întreaga listă a adăposturuilor de protecție civilă din România poate fi consultată AICI

Pavel Stratan a fost sergent în ARMATA ROȘIE! S-a pregătit în UCRAINA /FOTO

 

 

 

Ultimele Articole