x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

LISTA cu cei cinci miniștri care vor pleca din Guvern

În aceste zile au loc negocieri grele între PSD și ALDE pentru remanierea guvernului.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 14.04.2019, 9:51

Se anunță o perioadă cu negocieri intense între PSD și ALDE, pentru că la finalul săptămânii viitoare va avea loc Comitetul Executiv al PSD, iar Liviu Dragnea își dorește o remaniere extinsă.

 

Din Guvern vor pleca sigur Rovana Plumb și Natalia Intotero. Acestea sunt pe lista PSD la alegerile europarlamentare și Liviu Dragnea le-a cerut să demisioneze înaintea campaniei electorale.

 

Pe lista neagră cel mai important personaj este Tudorel Toader. Liviu Dragnea a explicat în mai multe rânduri că Toader nu mai are sprijinul PSD și în ședința Comitetului Executiv i se va solicita premierului Viorica Dăncilă să spună clar dacă îl mai susține împotriva voinței partidului.

 

Direct pe lista neagră au intrat Teodor Meleșcanu și Ana Birchall. Cei doi reprezentanți ai Externelor sunt acuzați că nu au reacționat deloc la atacurile ambasadorilor la adresa PSD.

 

În ceea ce îl privește pe Meleșcanu, negocierile sunt mai extinse. Surse politice convergente ne-au explicat că ALDE ar dori ca Meleșcanu să fie trimis la Curtea Constituțională, pe locul care aparține Senatului. PSD ezită să accepte această variantă și le cere la schimb celor de la ALDE să le cedeze de tot Ministerul de Externe.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE