x


  • EUR
    4.7564
    USD
    4.2005
string(16) "instant-articles"

Litoralul românesc, ÎNGROPAT în gunoaie. Ce măsuri au luat autoritățile

300 de kilograme de resturi de ţigări şi peturi au adunat voluntarii de pe plajele româneşti în 2 zile de muncă. Turiştii care confundă nisipul cu coşurile de gunoi în Mamaia şi Constanța vor primi amenzi de până la 800 de lei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 11.07.2018, 19:03

Plajele sunt supravegheate de poliţişti locali în civil, care vor da sancţiuni, dar vor să descurajeze şi comerţul ambulant.

 

Plaja din Mamaia, la orele prânzului. Nimeni nu bănuieşte că printre turişti se plimbă şi poliţişti locali în civil care îi vânează pe cei fără bun simţ. Să luăm de exemplu un turist care stă pe şezlong, iar lângă el a depozitat mai multe gunoaie.

 

PolițistȘ “Mă scuzaţi, sunt Mircea Săulea de la Direcţia Generală Poliţia Locală. Vreau doar să vă pun în vedere faptul că dacă lăsaţi ambalaje şi peturi pe plajă când plecaţi sunteţi pasibil de amendă între 400 şi 800 de lei şi acţiunile aceseta le vom face zilnic. Oricum le luăm.”

 

Această doamnă se uita fix la echipajele de poliţie, apoi îşi îngroapă fără nicio grijă mucul în nisip. Răspunsul este năucitor.

 

Turistă: “Am băgat-o în nisip unde era să o bag?!” 

Polițist: “Pe plajă aveţi coşuri de gunoi.” 

Turistă: “Nu am văzut, nu am văzut.” 

Polițist: “Sunt puţin mai în spate.”

Turistă: “Da? Pe bune?”

 

Managerii beach barurilor caută soluţii ca să-i determine pe clienţi să nu mai arunce resturile în nisip. Anul acesta au montat scrumiere pe stâlpii de susţinere ai umbrelelor de plajă.

 

mai multe, pe Pro TV