x


  • EUR
    4.7792
    USD
    4.2976
string(16) "instant-articles"

Localitatea din Europa atât de bogată, încât cetățenii NU mai plătesc taxe

Pe lângă faptul că localitatea se află în două țări diferite, autoritățile au atât de mulți bani, încât nu mai percep taxe de la cetățeni.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 03.11.2019, 8:51

Explicația este următoarea: strada principală din Le Perthus, Avenue de France, se află atât pe teritoriul Franței, cât și pe cel al Spaniei, scrie incont.ro.

Comercianții de pe partea spaniolă a străzii vând produse ca alcool, țigări și parfumuri la prețuri considerabil mai mici față de prețurile din Franța, datorită taxelor și accizelor reduse.

De exemplu, un pachet de țigări care în partea franceză costă 8 euro, în partea spaniolă poate fi cumpărat cu 5 euro. În timp ce Franța are prețuri mai mari la produsele accizate, în Spania prețurile sunt sub media UE, atât la produsele de lux, cât și la haine.

În aceste condiții, Le Perthus a devenit un magnet pentru cumpărătorii francezi care trec granița în căutare de chilipiruri în țara vecină. Iar dacă localnicii pot face acest lucru pe jos, cei din zonele învecinate vin cu mașinile pe care le lasă la graniță și pentru parcarea cărora plătesc taxe la bugetul local din Le Perthus.

 

În acest fel, autoritățile locale au strâns anul trecut la buget aproape 800.000 de euro, un excedent de taxe pe care nu reușesc să îl cheltuiească. În consecință, primaria a propus suspendarea plății de taxe locale de către rezidenții satului până când autoritățile vor reuși să cheltuiască banii strânși deja la buget.