AcasăEconomieCompanii«Lovitură de stat» la ”Autostrăzi” . Șefii rămași fără posturi, «bolnavi» de...

«Lovitură de stat» la ”Autostrăzi” . Șefii rămași fără posturi, «bolnavi» de peste 1.000 de zile

Șefia este boală grea! Ne-o dovedesc și zilele de concediu medical luate de angajații Companiei de Drumuri, imediat ce au rămas fără funcțiile de conducere, pentru care, lunar, luau salarii uriașe. Așa se face că nouă inși au depășit, în patru luni, 1.000 de zile. Mulți dintre ei plătiți în tot acest timp de stat acasă cu 100%, deși își schimbă boala frecvent. În spatele suferinței lor prelungite s-ar afla de fapt reorganizarea, întrată în vigoare în octombrie, spun surse oficiale.

 

Companiile de stat au fost mereu o vacă de muls. Iar CNAIR este una dintre ele. Oficial, aici se învârt anual în jur de 17 milioane de euro, astfel că bătaia pe ciolan este mare.

 

O sumă enormă pleacă spre bugetul de salarii, iar cu cât funcția este mai importantă cu atât venitul, dar și beneficiile sunt pe măsură.

 

Un simplu șef de birou câștigă 8.000 de lei în mână, în timp ce un director adjunct dintr-un departament ajunge la 16.000 de lei.

 

În octombrie, jumătate dintre șefi au fost retrogradați

 

Pentru că salariile şefilor de la Drumuri creșteau anual cu 140%, iar numărul lor era mai mare decât al meseriașilor s-a luat decizia ca măcar la vârful companiei să se mai taie din șefi. Zis și făcut! În septembrie 2019, s-a anunțat schimbarea organigramei, iar în 8 octombrie a fost adoptată.

 

”A fost stabilită în funcție de cerințele și principiile necesare eficientizării activității companiei. De asemenea, s-a luat în calcul și optimizarea circuitului documentelor, în perspectiva responsabilizării deciziilor. Astfel, din vechea structură care însuma un număr de 28 de posturi de directori, în urma reorganizării, vor fi doar 12 posturi, ceea ce presupune și o economie la bugetul companiei de peste 10 milioane lei/an”, anunța la acel moment CNAIR, într-un comunicat de presă.

 

Articolul integral pe CLICK

 

 

Ultimele Articole